WAARLAND - Op het complex van Con Zelo in Waarland heeft CSV BOL uitstekende zaken gedaan in de onderste regionen van de vierde divisie. Door een 2-1 zege op Ter Leede bleef de ploeg van trainer Erwin Tump voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen en klimt zo uit de gevarenzone.

Omdat men opnieuw niet op het eigen terrein kon spelen, waar de lichtmasten klaar zijn, maar de vergunning nog niet rond is, werd ditmaal uitgeweken naar Waarland, waar de wind vrij spel had op het open complex. Daar ging BOL in de eerste helft het beste mee om, want de "thuisploeg" stond na een half uur al op een 2-0 voorsprong. Jurre van Lingen, die eerder in het duel minder geluk had, schoot een vrije trap achter keeper Prins en nog geen tien minuten later was Bas Jonker het eindpunt van een vlotlopende aanval over meerdere schijven.

Ook zonder de geschorsten Jack Schoon en Mike Molenaar, die afgelopen zaterdag allebei rood zagen, hield BOL die marge lang in stand. Pas vlak voor tijd deed invaller Van de Graaff namens Ter Leede iets terug, maar de verdiende zege kwam niet meer in gevaar.

Door de overwinning klimt BOL naar de twaalfde plaats en houdt nu vier ploegen onder zich. Komende zaterdag staat er weer een belangrijk duel op het programma als men op bezoek gaat bij het op de elfde plaats staande Hoogland.