Langedijkerdagblad.nl
|Nieuws | Sport | Evenementen

Het krachtpad in Wormerveer

Bezoekadres:

Het krachtpad

Industrieweg 1A, Lokaal 24
1521NA Wormerveer
06-47084234
info@hetkrachtpad.nl
http://hetkrachtpad.nl/index.html

Het krachtpad

Heeft je kind problemen op school?
Als ouder wil je dat je kind het fijn heeft op school. Dat het goed kan leren, er plezier in heeft en dat het lekker in zijn vel zit. Gelukkig is dit meestal is ook zo maar toch zijn er steeds meer kinderen waarbij dit niet zo vanzelfsprekend is. Een kind kan bv. moeite hebben met de lesstof, het moeilijk vinden zich te concentreren, druk gedrag vertonen, een slordig handschrift hebben en/of het moeilijk vinden om zich staande te houden in een drukke klas met veel kinderen. Kinderen kunnen hierdoor erg veel stress ervaren en weinig of geen plezier meer hebben in school. Leer- en gedragsproblemen zijn in veel gevallen te verklaren in het niet goed kunnen aansturen van het lichaam. Voordat een kind namenlijk klaar is om de hele dag aan een tafel te zitten en te gaan leren lezen, rekenen en schrijven moeten een aantal ontwikkelingen in het lichaam goed worden doorlopen. Gebeurt dit niet naar behoren dan kan dit problemen gaan geven in het leren en het gedrag. Op school wordt er vaak gedacht in diagnoses zoals ADHD, Dyslexie, Discalculie enz. Het is frappant hoeveel kinderen tegenwoordig een labeltje opgeplakt krijgen zonder dat er eerst goed naar de basisontwikkeling van het kind wordt gekeken.

Het belang van goed geintegreerde reflexen

Veel kinderen hebben last van nog niet geintegreerde reflexen en kunnen daardoor behoorlijk gehinderd worden op school en daar buiten. Hierdoor kunnen kinderen bijvoorbeeld druk gedrag vertonen, zit het continu te friemelen of te wiebelen, kan het moeite hebben met het leren lezen en/of rekenen en is netjes schrijven bijna onmogelijk. Door middel van de MNRI® Masgutova reflexintegratie methode, Rhytmic Movement Training en Quantum Reflex Integration met de soft laser kunnen de reflexen geintegreerd worden waardoor een kind beter in zijn lijf komt te zitten, meer rust ervaart en zich beter kan concentreren op het leren. De laser kun je heel fijn inzetten bij kleine kinderen die nog moeite hebben om de instructie van de oefeningen op te volgen en de laser is ook heel effectief om de reflexen die lastig te integreren zijn toch geintegreerd te krijgen. Als er sprake is van trauma en stress dan is deze ook zeer effectief te behandelen met heen speciaal Mnri Ptsd protocol.

Een goede oogsamenwerking is essentieel
De samenwerking van de ogen is van invloed op het leren. Het komt bij kinderen met leer- en gedragsuitdagingen vaak voor dat het zicht van de ogen wel goed is maar dat de oogsamenwerking niet helemaal goed verloopt. Dit kan diverse klachten geven zoals oa. hoofdpijn maar ook moeite met (begrijpend) lezen en/of rekenen. Met een visuele screening kan ik onderzoeken of uw kind hier last van heeft en door middel van een visuele training kunnen we de oogsamenwerking bevorderen.

Beelddenken, herken een visuele leerstijl
Kinderen kunnen ook een voorkeur hebben voor een rechtsgeoriënteerde leerstijl, het beelddenken, en daardoor moeite hebben met de manier waarop het onderwijs in de klas wordt aangeboden. De Kernvisiemethode leert je kind hier op een makkelijke manier mee om te gaan zodat het leren veel beter gaat.

Opvoeden is soms best lastig
Soms loopt het even niet zo lekker in het opvoeden van je kind(eren). Meestal is dit van tijdelijke aard maar als het wat langer duurt kun je daar als ouder behoorlijk onzeker en gefrustreerd van raken. Soms lijkt niks te werken en is het fijn als iemand even met je mee kan kijken naar wat er nu precies speelt. Als gezins- en kindercoach kan ik kijken waar en bij wie het probleem nu precies ligt. Een sessie oudercoaching kan een heel nieuw licht op de situatie laten schijnen waardoor het probleem niet meer als zodanig wordt ervaren.

Gratis inzichtsessie
In een Skype-sessie van 20 minuten inventariseren we samen waar jij en je kind tegen aanlopen. Ik help je graag op weg door aan te geven hoe je je probleem kunt oplossen. Ik geef je alvast minimaal 2 supertips die je direct kunt toepassen. Elke week selecteer ik 3 aanmeldingen voor deze gratis inzichtsessie.

Kirsten van der Ploeg is gecertificeerd Kernvisie coach, MNRI® Masgutova Reflexintegratie behandelaar, Rhytmic Movement Training behandelaar, Quantum Reflex Integration behandelaar, Visueel screener en trainer en 1 & 2 (CNLS) en Gezins- en kindercoach.

Foto's van Het krachtpad

Het krachtpad image 1
Het krachtpad image 2
Het krachtpad image 3
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

3 Beoordelingen


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Het krachtpad. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

ONZEPARTNERS
logo

CONTACT

Hoofdvestiging:
Middenweg 453a
1704 BB Heerhugowaard

  • 072 8200 600
  • redactie@xyto.nl
  • www.xyto.nl

Sales:
J. Duikerweg 15a
1703 DH Heerhugowaard

Social media
RSS Feed

Online dagbladen