ZUID-SCHARWOUDE - In de onderste helft van de tweede klasse A, waar nog een stuk of acht ploegen niet gevrijwaard zijn van degradatiezorgen, hebben LSVV en Schagen United elkaar niets toegegeven. Het duel op Sportpark Voorwaarts eindigde zondag in een remise: 1-1.

In een wedstrijd waarin de kansen schaars bleken vielen beide doelpunten al voor rust. Gelegenheidsspits Robbert-Jan Klein, bij afwezigheid van de zaalvoetballende Robin Schouwvlieger, opende na een kwartier de score voor de gasten na goed doorkoppen van Danny Reijne. LSVV kwam op slag van rust op gelijke hoogte toen dezelfde Reijne een overtreding beging op Collin Vennink. Die ging zelf achter de terecht gegeven strafschop staan en tekende zo voor de 1-1.

De tweede helft bood vervolgens veel strijd, waarin LSVV wel het meeste balbezit had, maar nauwelijks tot kansen kwam. De remise was dan ook een terechte afspiegeling van het duel. LSVV klom door het gelijke spel wel een plaatsje en staat nu net boven de twee degradatieplaatsen. Aangezien het verschil tussen nummers zeven en acht (JVC, Schagen United), en hekkensluiter FC Medemblik (14e) nog altijd maar vier punten is, is er met nog vier wedstrijden te gaan nog alles mogelijk.

LSVV komt donderdag alweer in actie als men op bezoek gaat bij Westfriezen terwijl Schagen United zondag thuis speelt tegen HSV dat gisteren het kampioenschap mocht vieren in 2A.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie