Schoorl - Op maandagmiddag en -avond hield de politie in totaal zeven personen aan bij de Meidenmarkt op het Klimduin aan de Duinvoetweg in Schoorl. De Meidenmarkt is een niet-georganiseerd evenement, dat jaarlijks spontaan ontstaat op Tweede Pinksterdag en waarbij jongeren uit de wijde omgeving op het Klimduin samenkomen. Bij de Meidenmarkt wordt overdadig alcohol genuttigd.


Omstreeks 19.20 uur werd er een vreugdevuur gemaakt op het Klimduin. Omdat het vuur dicht bij de bosrand was en er gevaar ontstond voor bosbrand, gingen toezichthouders en medewerkers van de brandweer ter plaatse. Zij werden echter bekogeld met bierflesjes en –blikjes. Hierop greep de politie in, zodat de brand kon worden geblust. Twee jongen uit Schoorl (van 17 en 19 jaar oud) werden aangehouden wegens het gooien met flessen.


Omstreeks 19.50 en 20.15 uur vonden er vechtpartijen plaats tussen twee groepen jongeren. Hierbij werden nog eens vijf personen aangehouden. Het gaat om vier jongens en een meisje van 17 tot en met 19 jaar uit Bergen, Groningen. Alkmaar en Heiloo.


Alle verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.


Tevens werden er bekeuringen uitgeschreven wegens openbare dronkenschap en belediging. Een 52-jarige Alkmaarder werd aangehouden omdat hij gesignaleerd stond.