ZUID-SCHARWOUDE - Na meer dan anderhalf jaar nietsdoen aan het subsidie- en accommodatiebeleid hebben de fractievoorzitters tijdens een openbare raadsvergadering in een anderhalf uur durende vergadering achter gesloten deuren de begroting afgehecht. Hiermee hebben zij het democratisch bestel geweld aangedaan.
Dit is een artikel van de Burgerrekenkamer Langedijk.

Hoewel het resultaat als positief mag worden beschouwd zegt Bart Muurling van de Burgerrekenkamer Langedijk onomwonden dat het democratisch bestel in Langedijk woensdagavond 12 november ''om zeep is geholpen''. Anderhalf jaar geleden kondigde het toenmalige college aan dat bezuinigingen op subsidies en accommodaties onvermijdbaar zouden zijn.

Gisteravond om vijf voor twaalf hing de hele begroting 2015 af van overeenstemming over dit punt. Anderhalf uur hadden de fractievoorzitters nodig om in een geheime vergadering tijdens de openbare vergadering tot overeenstemming te komen. Wat raadslid Jorrit Bakkum deed verzuchten dat hij anderhalf uur voor spek en bonen had zitten wachten. Hij kreeg veel bijval. Burgemeester Cornelisse meldde kortaf dat het om belangrijke zaken was gegaan. Inderdaad, en daarom heeft het anderhalf jaar liggen wachten.