SINT PANCRAS - De Bovenweg in Sint Pancras is vanaf maandag 2 oktober bijna twee weken afgesloten. Gemeente Langedijk werkt aan vernieuwing van de kruising Vinkenlaan-Bovenweg. Gelijktijdig wordt het riool aangesloten voor de nieuwbouw van woonzorglocatie De Molenhoeve.

Tijdens de werkzaamheden is de Bovenweg dicht voor al het doorgaand verkeer. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. Naast werkzaamheden aan de kruising en het riool vinden er aanpassingen aan het trottoir plaats. De verwachting is dat de werkzaamheden 11 oktober zijn afgerond.

Omleiding busroute

Ook de bus wordt omgeleid. De haltes Meeuwenlaan, Vinkenlaan en Van de Vijzellaan in Sint Pancras komen te vervallen. De vervangende haltes zijn Mezenstraat en Koningsspil. De bus rijdt dan de volgende route richting Heerhugowaard: Bovenweg, linksaf Kruissloot, rechtsaf Gedempte Veert, linksaf De Helling, rechtsaf Vronermeerweg, rechtsaf Nauertogt, rechtsaf Spanjaardsdam, vervolgens linksaf Twuyverweg terug op route. De bus richting Alkmaar rijdt deze route in omgekeerde volgorde.

Voor informatie meer informatie over de buslijn: www.connexxion.nl.