De werkzaamheden in Broekerplein zijn nog steeds in volle vaart. Het appartementencomplex aan de noordkant is bijna gereed, in Broekrijk worden binnenkort  weer 23 woningen opgeleverd en tijdens de bouwvak is de glazen overkapping over de hoofdentree geplaatst van het Winkelcentrum Broekerveiling. Wethouder Jan Piet Beers: “Het winkelcentrum heeft hiermee echt allure gekregen. Langedijk krijgt een prachtig nieuw hart.”


Voor het nieuwe entreegebouw van het winkelcentrum zijn onlangs de karakteristieke spanten aangebracht. Deze zijn geïnspireerd en gedeeltelijk afkomstig van het oude Veilingterrein in Noord-Scharwoude. De spanten vormen het geraamte en geven in combinatie met de glazen overkapping een zeer ruimtelijk en luxueus gevoel. Wethouder Beers: “De vorm van het entree is Langedijks en oogt vertrouwd, de uitvoering heel modern. Een prachtige combinatie, die echt past bij het karakter van onze gemeente.”

Terrassen

Ook het appartementencomplex aan de Voorburggracht is bijna gereed. In opdracht van Woningbouwvereniging Langedijk realiseert Van Wijnen hier een appartementengebouw met 15 koopappartementen en ruim 60 huurappartementen. De woningbouwvereniging verwacht begin november de eerste bewoners de sleutel te kunnen overhandigen. Beers: “Dat betekent wel werk aan de winkel voor de aannemer die de bestrating verzorgt, want er ligt nu nog een berg zand. We gaan ons maximaal inspannen dat de bewoners na de sleuteluitreiking straks zonder problemen de hoofdingang kunnen bereiken.”

Op de begane grond van het complex komen ruimtes voor verschillende winkels. Beers: “De winkels zijn gelegen aan het plein. We hopen dat het hier heel gezellig wordt met terrassen die uitkijken op de museumtuin.” Het plein wordt vanwege de bouwwerkzaamheden in verschillende fasen aangelegd. “We verwachten dat het plein nog voor de zomer van 2016 gereed is. Ik hoop dat het plein een plek wordt waar Langedijkers elkaar kunnen ontmoeten. Want daaraan bestaat echt behoefte.”

Uitbreiding winkelcentrum

Als het plein in 2016 gereed is, is nog niet het gehele project Broekerplein afgerond. Beers: “Het winkelcentrum wordt nog in westelijke richting uitgebreid. Straks kun je in het winkelcentrum een ‘rondje’ lopen, wat het winkelplezier zeker ten goede zal komen. Bovendien blijft parkeren gratis. In de hele regio vind je straks geen tweede winkelcentrum met zo’n uitstraling en zulke goede voorzieningen.’’