Op maandagavond 11 augustus heeft burgemeester Hans Cornelisse een aantal Koedijkers bedankt die vorige week te hulp zijn geschoten bij het auto- en duikongeluk aan de Kanaaldijk. De burgemeester overhandigde vijf inwoners een bos bloemen.


Cornelisse zei daarbij: “Maandagmiddag heb ik u bedankt voor uw inzet. Ik wil dat op deze wijze nogmaals herhalen. Zonder bedenken, doen wat er gedaan kan en moet worden. Je hoopt altijd dat de samenleving zo reageert. Helaas zijn er voorbeelden waar dat niet gebeurt. Gelukkig heeft u het goede voorbeeld gegeven. Dat kan nooit genoeg benadrukt worden. Ik heb u een attentie overhandigd om dit tot uitdrukking te brengen. U hebt het heel goed gedaan en daarvoor geldt een terechte, openbare dankzegging.”


Maandag 4 augustus om 16.46 uur raakte een auto met daarin één persoon tijdens een uitwijkmanoeuvre te water langs de Kanaaldijk in Koedijk ter hoogte van huisnummer 46. Diverse omstanders sprongen te water om te helpen. De auto raakte onder water. Twee duikers van de Brandweer Heerhugowaard Duikploeg hebben de bestuurder uit de auto gehaald. Het slachtoffer werd op de kant gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Bij werkzaamheden ter afronding van het incident is één van de duikers komen te overlijden.