Wekelijks 1 stap - Lees het etiket. Vandaag lees ik op nu.nl dat fabrikanten oneerlijk zijn over de inhoud van hun producten. Dit is echter al het zoveelste artikel over dit onderwerp. Is het dan zo erg om niet alles op het etiket te vermelden?

Is het nodig om een etiket te lezen? Steeds meer E-nummers in eten. Feit is dat tegenwoordig steeds meer producten E-nummers bevatten. Dit wordt o.a. gedaan om een constante kwaliteit te waarborgen en omdat een synthetisch E-nummer smaakversterker goedkoper is dan een stuk rundvlees. Op de foto zie je een verpakte eierkoek uit de supermarkt. Op het etiket lees je dat de geur van het E-nummer 503 vervliegt zodra je de zak opent. E-nummer 503 is ammoniumbicarbonaat. Je ruikt de geur van ammoniak zodra je de verpakking opent.

Dit E-nummer is goedgekeurd door een Europese commissie. Mijn trek in eierkoek is weg na het ruiken van deze geur. En ik betwijfel of dit heel gezond is voor mijn lichaam. Lees het etiket Er zijn ook E-nummers, E621, die de eetlust opwekken. Niet erg handig als je net besloten hebt dat je af wilt vallen. Of wat denk je van een E-nummer die een astma aanval of ernstige ademhalingsmoeilijkheden kan veroorzaken? Handig om te weten, maar weinig (huis-) artsen waarschuwen hiervoor. Terwijl dit E-nummers gewoon in een eierkoek zit. Wel moet deze schadelijke stof Sulfiet apart op het etiket vermeld worden.

Toch wel handig om het etiket eens te lezen. Dit is de enige manier om een bewuste keuze maken om een product te eten of te vermijden. En kom je veel E-nummers tegen en weet je niet of deze schadelijk zijn voor je gezondheid of niet? Op dinsdagavond 7 maart a.s. geef ik een gratis lezing over E-nummers. Klik hier voor meer informatie. Graag vooraf aanmelden.Succes met het lezen van de etiketten. Groetjes van Bea.PS. Vanaf woensdag beantwoord ik elke week een vraag over voeding. Wordt je vraag door mij uitgekozen en beantwoord? Dan ontvang je een gratis boek. Mail je vraag naar vraag@beapols.nl