De eerste duurzame bloemist van Nederland dingt mee voor de Let's DO Award tijdens de Nacht van de Duurzaamheid op 9 oktober in Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk. Een prijs voor duurzame innovatie in de regio. Ruud Steur van Florapro in Oosthuizen en Alkmaar ontwikkelde samen met FloraNL een BloemenboxX met een dubbel duurzame gedachte.

De finale vindt plaats in de historische doorvoerveiling van Museum Broekerveiling aan Museumweg 2. Ruud Steur is een van de drie finalisten tijdens de Let's DO Award en vertelt zijn verhaal over de BloemenboxX tijdens de Nacht van de Duurzaamheid aan het publiek en de jury met onder andere duurzaamheidsmotivator Marjan Minnesma van Urgenda. Het idee van de BloemenboxX is gekozen tijdens de voorronde in het Stadhuis Alkmaar op dinsdag 9 september 2014.

Er kan ook gestemd worden voor de publieksprijs. Ga naar www.mvoprijs.nl (gemeente Let's DO Award regio). Aanmelden voor de avond kan vóór 5 oktober via www.doinnwh.nl (ga naar de agenda).

De BloemenboxX
De BloemenboxX is gemaakt met karton van hout uit verantwoord beheerde bossen en touw van het ecologisch, onbewerkte product hennep. Hierdoor wordt het milieu minder belast. Daarbij is het product vervaardigd door medewerkers die een verstandelijke en meervoudige beperking hebben. "De BloemenboxX is tevens zeer praktisch en recyclebaar. 'Uw afval, is onze zorg'. Wij nemen de BloemenboxX compleet met emmertje terug en iedereen krijgt € 1.00 retour, zodat wij de box kunnen hergebruiken of op verantwoorde wijze kunnen afvoeren. Overigens is de BloemenboxX zeer betaalbaar en kan het product door de samenwerking met FloraNL landelijk worden uitgerold en ingezet", aldus Steur, bloemist en de bedenker van het concept.

Let's DO Award
De Let’s DO Award is een prijs voor de meest 'succesvolle duurzame innovatie' bij het MKB. Wie zijn vernieuwers op lokaal niveau? Wie onderscheidt zich ten opzichte van branchegenoten? Waar zijn nieuwe samenwerkingsvormen ontstaan die meer opleveren dan winst in geld? Wat is het meest inspirerende voorbeeld in de regio? De winnaar wordt tijdens de Nacht van de Duurzaamheid bekend gemaakt.

Florapro©
Florapro is een onderneming met oog op de toekomst en bestaat sinds 2010 in huidige vorm met Jan Pieter Hartog en Ruud Steur als eigenaren. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zien zij als essentieel onderdeel van hun bedrijfsvoering. In 2009 behaalde Florapro onder meer als eerste bloemist in Nederland het certificaat Barometer Duurzame Bloemist, status Brons. Daarnaast bezorgen de ondernemers zoveel mogelijk elektrisch. Voor meer informatie: www.florapro.nl.