De aankomende maanden staan de volgende werkzaamheden op de planning, in deze volgorde:

1 (blauw): Op dit moment worden de randen van het nieuwe Marktplein en het entreegebied van het winkelcentrum aangelegd. De gemeente streeft ernaar om alle werkzaamheden voor half november af te ronden. In ieder geval zal de gemeente ervoor zorgen dat de bestrating voor het hoofdentree aan de zuidzijde van het appartementencomplex gereed is op 1 november, want dan krijgen de eerste bewoners de sleutel uitgereikt.
2 en 3 (rood): Vanaf oktober wordt het eerste deel van de distributieroute aangelegd (tussen de Voorburggracht en het winkelcentrum). Dit werk wordt in twee delen gesplist. Als eerste wordt het gedeelte van de weg naast het appartementencomplex gerealiseerd, zodat de nieuwe bewoners van het appartementencomplex (met de auto) in de binnentuin kunnen komen.  Dit duurt ongeveer 4 weken. In december wordt het tweede deel van de distributieroute gerealiseerd: het gedeelte vanaf het appartementencomplex tot aan het winkelcentrum (3). Ook deze werkzaamheden duren 4 weken.
4 (groen): In januari wordt het wordt het plein verder afgerond en wordt gestart met de aanleg van het zitelement. Volgens de planning is het plein in mei 2016 gereed.
5 (okergeel): In januari/februari 2016 wordt begonnen met de aanleg van het nieuwe parkeerveld aan de oostkant van het appartementengebouw. Dit parkeerveld is met name bedoeld voor bezoekers van het appartementengebouw en het Museum BroekerVeiling. Het is dan ook de bedoeling dat het parkeerveld gereed is voor de start van het toeristenseizoen.
6 (paars): Vanaf maart wordt begonnen met de verleggen van de Voorburggracht. De nieuwe weg loopt iets dichter langs het appartementencomplex dan nu het geval is. Ook komt er een nieuwe kruising met de Mayersloot. Vanwege deze werkzaamheden wordt de Voorburggracht enkele weken afgesloten en wordt een tijdelijke omleidingsroute ingesteld. Op welke datum de Voorburggracht wordt afgesloten is nu nog niet duidelijk, maar wordt ruim van tevoren gecommuniceerd.