ALKMAAR - Vanaf vrijdag 12 oktober gaat ijsbaan De Meent Bauerfeind in Alkmaar weer open. In maart is er een grootse renovatie van start gegaan. Niet alleen de hele koelinstallatie is vervangen voor een duurzamer alternatief, ook de 400-meterbaan is compleet vernieuwd.


Net als voorgaande jaren organiseren de KNSB en Jeugdschaatsen De Meent ook dit jaar weer het jeugdschaatsen. Leerlingen van de basisschool, van 7 t/m 12 jaar, kunnen hieraan deelnemen.

Het plezier dat de kinderen in de schaatssport beleven staat voorop. Door allerlei leuke spelletjes en oefeningen leren de kinderen spelenderwijs de basis van de schaatstechniek: hoe moet je op de schaats staan, wat is een goede schaatshouding, hoe moet je afzetten bij het schaatsen, hoe ga je een bocht rijden, hoe kun je remmen en wat doe je als je valt.Schaatsles is als zwemles. Als je de basis eenmaal goed hebt geleerd, heb je er je leven lang plezier van. Zowel op kunstijs als op natuurijs.

STG Geestmerambacht
Voor de basisscholieren in gemeente Langedijk wordt het jeugdschaatsen georganiseerd door STG Geestmerambacht. Een schaatstrainingsgroep die al sinds 1969 actief is op het gebied van schaats, skeeler-, fiets- en hardlooptraining. Gediplomeerde en enthousiaste trainers zullen de scholieren in kleine groepjes schaatsles geven. Hierdoor krijgen alle kinderen genoeg aandacht.

Eerste schaatsles 13 oktober 2018
De eerste schaatsles zal gegeven worden op zaterdag 13 oktober december 2017. Tijdens deze lesuren is de ijsbaan volledig voor de lessen beschikbaar en zijn er geen recreatieve schaatsers op het ijs, zoals tijdens de publieksuren. Het jeugdschaatsen wordt afgesloten met een officieel KNSB schaatsvaardigheidsdiploma. Hierop staat voor ieder kind het persoonlijk behaalde schaatsniveau.

NIEUW ouder-kind schaatsen
Nieuw voor dit seizoen is om, naast de vertrouwde zaterdagochtend, op woensdagmiddag jeugdschaatslessen te volgen, eventueel in combinatie met ouder-kind schaatsen. Ouder-kind schaatsen betekent dat u als ouder/verzorger kunt schaatsen terwijl uw zoon/dochter tegelijkertijd schaatsles krijgt.

Extra activiteiten
Naast de schaatslessen worden er ook extra activiteiten georganiseerd, zoals een bezoek van Sinterklaas en zijn pieten. Ook mogen de kinderen deelnemen aan twee jeugdschaatswedstrijden. Als afsluiting van het schaatsseizoen vind er een sfeervolle Elfstedentocht plaats. IJsbaan De Meent Bauerfeind verandert op die dag in een heus Elfstedentocht decor, inclusief stempelplaatsen, wak, kluunplaats, brug en koek en zopie. Alle deelnemende kinderen krijgen voor deze prestatie een Elfstedenkruisje uitgereikt.

Informatieavond 3 oktober 2018
Wil je meer weten over jeugdschaatsen? Op woensdag 3 oktober 2018 organiseert STG Geestmerambacht voor alle ouders en/of verzorgers, van 19:30 tot 20:30 uur, een informatieavond bij Otto’s Kantoorcentrum, Broeker Werf 14 in Broek op Langedijk.Bezoek de website www.stggeestmerambacht.nl/jeugdschaatsen voor aanvullende informatie en het inschrijfformulier, of neem contact op via een mail naar info@stggeestmerambacht.nl.