(Door onze redacteur, Eva Former.)

Heerhugowaard - Het is momenteel schering en inslag met rellen, vechtpartijen, mishandelingen, afrekeningen en berovingen. En niet alleen in Heerhugowaard. Maar met name Heerhugowaard is op het moment toch wel zeer negatief in het nieuws en wordt her en der al het nieuwe Almere genoemd.
Twitter en Facebook knappen uit hun voegen met berichten over ellende in het uit de kluiten gegroeide dorp Heerhugowaard... Big City Heerhugowaard... hoe kunnen we het tij keren en er voor zorgen dat deze naam weer wat positiever in de oren gaat klinken? Want er gebeurd ook zoveel moois in Heerhugowaard.


Op dinsdag verscheen er een bericht op Facebook van Selina de Groot, dat zij de avond er voor van haar fiets is getrapt tussen Oosttangent en de Molenwijk in Heerhugowaard.

Ze schreef er zelf het volgende over op haar Facebook-account:

"Gister de schrik van m'n leven gehad, en ik wil bij deze mensen ook waarschuwen!

Ik ben vannacht, om 00:30, tussen de Oosttangent en de Molenwijk (Heerhugowaard), van m'n fiets getrapt door 2 vermoedelijk Marokkaanse jongens.
Daarna werd m'n gezicht op het fietspad gedrukt, waardoor m'n hele rechterkant open geschaafd is, en kreeg ik een klap op m'n wenkbrauw. Werd daarna aan m'n nek omhooggetild, kreeg een mes op m'n keel en vervolgens werd er aan m'n kleren gesjord.


Goddank gingen er in een tuin honden blaffen, waardoor ze beide richting het bos (Waarderhout) wegrenden.
Dit gebeurde allemaal in nog geen minuut tijd...

Mocht iemand een tip hebben, iets gehoord of gezien hebben rond dat tijdstip, graag.

Het waren 2 buitenlandse jongens, ik vermoed Marokkaans, maar het was erg donker.
Beide donkere kleding, en petjes op."
(Klik hier voor het bericht op Facebook.)


Waar gaat het naartoe?!
Rellen tussen groepen jongeren, waarbij heel Heerhugowaard wordt gewekt door politiehelikopters en ME. Berovingen. Van je fiets gesleurd worden en een mes op je keel krijgen terwijl je beroofd wordt van je spullen. Kinderen van 14 die andere kinderen terroriseren en mishandelen, zonder enige aanleiding, puur voor de 'lol' ervan.
Ben ik nou gek? Of had 'lol' vroeger een totaal andere betekenis??

Waar gaat het naartoe met Heerhugowaard. Waar gaat het naartoe met de mensen in het algemeen. En met de huidige generatie tieners? Vorige week nog een bericht over een middelbare scholier in Voorburg die op school een mes in zijn nek gestoken kreeg...
En zo zijn er zo veel meldingen van geweld en mishandeling de laatste tijd. Door heel Nederland hoor... niet alleen hier in de buurt...

Hebben we tegenwoordig nou echt zulke korte lontjes? Weten we tegenwoordig echt niet meer andere manieren te verzinnen om geschillen met elkaar op te lossen? Is dit het resultaat van onze werkende generatie, waarbij ouders (te) weinig tijd hebben om hun kinderen op te voeden? Of ligt dit aan de immigratie en de zo langzamerhand tot murw samengeperste multiculturele samenleving waar we met zijn allen in leven?

Wat vindt u hiervan? En wat kunnen we gaan doen om oplossingsgericht en met respect en integriteit met elkaar om te gaan, in plaats van agressief en destructief? Wij horen graag jullie mening!

Noem me naïef, of een dromer, maar laten we het tij keren en proberen meer met elkaar te communiceren, meer beroep te doen op ons empathisch vermogen en gewoon kappen met alles maar op te lossen met agressie en geweld. En laten we dit vooral ook overbrengen op onze kinderen! En dat met name de tieners! Blank of zwart, Christen of Moslim. Uiteindelijk zijn we allemaal MENS!