Het is 30 november. Wellicht een spannende dag voor de drie genomineerden voor de verkiezing voor het project van het jaar. Een maand lang is er tijd geweest om uw stem uit te brengen. Met twee derde van de stemmen is de verkiezing gewonnen door: 

Het project ‘Prestatiegerichte uitvraag Langedijk’ heeft de verkiezing gewonnen! Van harte gefeliciteerd.

Langedijk - Prestatiegerichte uitvraag, innovatief in eenvoud
Woningbouwvereniging Langedijk heeft dit jaar ervaring opgedaan met prestatiegericht uitvragen. Het Servicepunt Duurzame Energie heeft een ondersteunend model voor prestatiegerichte uitvragen ontwikkeld met de volgende corporaties: Woningbouwvereniging Anna Paulowna, Welwonen, Woningbouwvereniging Langedijk, Beter Wonen en De Woonschakel.

Het traject bij WBV Langedijk is gebruikt om de uitvraag richting marktpartijen verder te verbeteren. Een corporatie kan met dit model per project bepalen hoe gedetailleerd de prestaties worden voorgeschreven. Een bijkomend voordeel is dat dit leidt dat intern het gesprek bij de corporatie wordt ondersteund en zo duidelijk wordt welke prestaties nou eigenlijk gewenst zijn. Voor marktpartijen ontstaat een helder afvinklijstje dat tegelijkertijd duidelijk richting geeft in hoe zij het beste kunnen scoren. Op deze manier kunnen de aanbiedingen objectief worden beoordeeld door de corporaties en kunnen zij voor hetzelfde geld meer waarde krijgen. Bij prestaties kunt u denken aan bijvoorbeeld duurzaamheids- (GPR), energie- (BENG, NOM), afwerkings- en architectonische prestaties.

 Vervolg

Voor het einde van het jaar kunt u in een filmpje zien waarom dit project zo bijzonder is. 
Wij houden u op de hoogte!

Met de winnaar wordt contact opgenomen om zo snel mogelijk een geschikte datum in te plannen voor het maken van de film en de uitreiking van de prijs.

Hartelijk dank voor het uitbrengen van uw stem!