De Buurttafel van Wonen Plus Welzijn is een goede gelegenheid om contacten te onderhouden, nieuwe mensen te leren kennen en bij mooie projecten te helpen uw eigen ideeën uit te voeren.

Bij de wekelijkse bijeenkomst op vrijdagochtend bent u welkom voor een kopje koffie en een praatje, een vraag, een spel of iets creatiefs. De ochtend wordt door de bezoekers zelf ingevuld en er zijn verschillende activiteiten mogelijk. Ook als u door omstandigheden geen werk heeft, is dit een mooie gelegenheid om er even uit te zijn en met anderen in contact te komen. Vaak ontstaan er ook buiten de bijeenkomsten leuke contacten en afspraken onderling.

Bij de Buurttafel is ruimte om aan initiatieven mee te doen of om deze zelf op te zetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een sollicitatie-kledingbeurs. Dit initiatief wordt nu opgezet en is voor mensen die graag aan een baan willen komen, maar weinig klein budget hebben voor sollicitatie kleding. Bij “Dress top for the Job” kan men kleding huren of kopen en zich zo succesvol presenteren op een sollicitatiegesprek.

Een ander project bij de Buurttafel is de Fietsenreparatie. Dit is bedoeld voor mensen met een minimuminkomen. Enthousiaste vrijwilligers voeren de reparatie uit. De bezoeker betaalt uitsluitend voor de benodigde materialen.

Een zeer succesvol project dat onlangs werd georganiseerd is speelgoedbeurs, georganiseerd voor mensen met weinig tot geen budget. Voor herhaling vatbaar!

Wilt u langskomen voor een kopje koffie, heeft u een eigen idee of helpt u graag bij de organisatie en/of invulling van projecten van de Buurttafel? Of wilt u gebruik maken van de sollicitatie kleding of fietsreparatie? Kom langs, iedereen is van harte welkom!

De Buurttafel is elke vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 bij Wonen Plus Welzijn in de Overbrugging. Dokter Wilminkstraat 16, Noord Scharwoude. Koffie/thee is €1,50 per persoon. Aanmelding is niet nodig.