Burgemeester Marjan van Kampen heeft aan het eind van de middag in het Koetshuis in Schagen nader overleg gevoerd met leden van het bestuur van de West-Friese folklore. Hier waren ook vertegenwoordigers van politie en overige hulpdiensten bij aanwezig.

Er is door de organisatie en hulpdiensten adequaat opgetreden. Slachtofferhulp is via het bestuur beschikbaar. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De zeven slachtoffers zijn naar diverse ziekenhuizen in de regio gebracht.

Zij zijn niet in levensgevaar.

SCHAGEN - Bij de ringstekerij op de Markt in Schagen is donderdag rond kwart voor twee een ernstig ongeval gebeurd. Hierbij zijn acht gewonden gevallen.Twee wagens klapten op elkaar tijdens het evenement op de West-Friese Folkloremarkt, omdat één van de paarden van koetsier John de Wit op hol sloeg.


Diverse hulpverleners zijn uitgerukt om de slachtoffers te behandelen. Er zijn acht gewonden gevallen. Zeven mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een van de slachtoffers kwam onder een wagen terecht. Omdat een van de omstanders de kar net op tijd omhoog wist te houden, kon worden voorkomen dat de wagen op een van de slachtoffers viel.

De brandweer heeft deze kar vervolgens gestut waarna het slachtoffer onder de wagen geholpen kon worden. Hoe ernstig de slachtoffers er aan toe zijn, is nog niet bekend. De ringstekerij is door de organisatie direct afgelast.

Het ongeval gebeurde omdat een van de paarden van een combinatie die net klaar was met ringsteken op hol sloeg. De Landwagen klapte hierdoor op de sjees die voor deze combinatie reed. Deze sjees, gebouwd in 1895, was net gerestaureerd.

Voor de hulpverleners wordt nazorg geregeld. Donderdagmiddag is er voor de organisatie en de koetsiers een bijeenkomst.