Woont u in Twuyverhoek, is uw woning gebouwd door Baas Groen Vastgoedontwikkeling en heeft uw woning geen Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)? Dan kunt u zich tot 1 februari 2015 bij gemeente aanmelden voor een regeling om alsnog het PKVW voor uw woning te verkrijgen.

De woningen in Twuyverhoek zijn door bouwbedrijven opgeleverd met het PKVW. Alleen bij de 113 woningen die zijn ge­bouwd door Baas Groen Vastgoedontwikkeling is dat niet het geval. De gemeente en Baas Groen verschillen van mening over wat er destijds precies is afgesproken. Het bedrijf weigert de woningen alsnog van het PKVW te voorzien.

De gemeente staat achter het PKVW en vindt het belangrijk dat toezeggingen daarover naar bewoners worden waargemaakt. Daarom is besloten om een regeling op te stellen waarbij bewoners van Twuyverhoek kosteloos alsnog hun woning van het PKVW kunnen laten voorzien.

Bewoners die in aanmerking komen voor de regeling ontvangen in week 1 een brief en aanmeldformulier om zich aan te melden voor de regeling. Bewoners kunnen zich uiterlijk 1 februari 2015 aanmelden. Daarna zal een erkend PKVW bedrijf in opdracht van de gemeente onderzoek en aanpassingen uitvoeren aan woningen. Er worden geen kosten bij de bewoners in rekening gebracht.