Na een koude nacht, met op uitgebreide schaal vorst aan de grond, wordt het met veel zon vandaag 15-17 graden. Morgen, Bevrijdingsdag, is het ook zonnig en wordt het circa 20 graden. De dagen daarna loopt de temperatuur dagelijks op richting 25 graden. Daarbij blijft het droog en zonnig.

De zon warmt de lucht vanochtend snel op en aan het einde van de ochtend verschijnen enkele stapelwolken.

Vanmiddag wordt het circa 16 graden. De wind is zwak en waait uit zuidelijke richtingen. In de kustgebieden kan een zeewind opsteken. Daardoor daalt de temperatuur in een smalle kuststrook naar een graad of 10. We houden een mix van stapelwolken en zon en het blijft vrijwel overal droog.

Vanavond, tijdens Dodenherdenking, verdwijnen de stapelwolken en is het overal droog. Vannacht is het helder. De minimumtemperatuur varieert van 5 graden in de kustregio’s tot 2 graden op de Veluwe. In het binnenland komt het lokaal nog tot vorst aan de grond.

Morgen, Bevrijdingsdag, is het heerlijk weer. De zon schijnt ongehinderd en warmt de lucht op naar 18-19 graden in het noorden en 20-21 graden in het midden en zuiden van het land. Er staat een matige oostenwind en daardoor heeft zeewind morgen geen kans. De zonkracht is 5-6 en dat betekent dat je midden op de dag gemakkelijk kunt verbranden. Daarom is het aan te raden om je in te smeren met een goede zonnebrandcrème.

Vrijdag wordt het nog een stuk warmer met maxima van 21 graden op de Wadden tot lokaal 25 graden in het zuiden. Het weerbeeld bestaat uit veel zon, een beetje hoge bewolking en een enkele onschuldige stapelwolk. De wind is meest matig van kracht en waait uit het zuidoosten.

Zaterdag lijkt de warmste dag te worden met 23 graden in het noorden tot lokaal 27 in Noord-Brabant en Limburg. Daarbij is het zonnig en waait een matige zuidoostenwind.

Zondag liggen de maxima tussen 22 en 26 graden. Het is droog, zonnig en er staat een matige oostenwind.

Ook begin volgende week blijft het zonnig weer met maxima dik boven de 20 graden. Later in de week neemt de buienkans toe en moet de temperatuur zeer waarschijnlijk wat omlaag.