Ruim 6200 inwoners in Noord-Holland-Noord zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor. Een onderzoek over uw ervaringen rondom criminaliteit, veiligheid en slachtofferschap. Heeft u de Veiligheidsmonitor nog niet ingevuld? Doe dit dan nog voor 30 november!

Uitnodiging
Ruim 6200 inwoners zijn uitgenodigd voor een onderzoek naar ervaringen rondom veiligheid. Mogelijk heeft u ook per post een uitnodiging van IO Research ontvangen om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor 2015 in te vullen. Dit is een onderzoek met vragen over uw ervaringen rondom criminaliteit, veiligheid, buurtoverlast, en het optreden van gemeente en politie  Door uw mening te geven, kunt u bijdragen aan de leerbaarheid en veiligheid in uw gemeente.

Uitkomsten en betrouwbaarheid
De gemeente gebruikt de uitkomsten bij het aanpassen of verbeteren van haar veiligheidsbeleid. Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk burgers die benaderd worden, meedoen aan het onderzoek. Let daarom goed op uw brievenbus.

Deelname
Het onderzoek wordt zowel landelijk als gemeenlijk gehouden. In de regio Noord-Holland-Noord gaat het om 12 gemeenten. Het gemeentelijk onderzoek begint op 6 augustus en loopt tot 30 november. Deelname aan het onderzoek kan via internet of schriftelijk. De resultaten worden in maart 2016 verwacht.

Meer weten?
Meer informatie vindt u op www.veiligheidsmonitor.nl