Zondag zijn er in de loop van de dag meerdere meldingen van huiselijk geweld bij de politie binnen gekomen.Agenten in Den Helder kregen zondag om 21.00 uur melding dat een man zijn vrouw had geslagen. De 46-jarige man uit Den Helder is aangehouden. Hun kind was helaas getuige van het incident.
Ook in Assendelft kreeg de politie zondag een melding dat rond 10.30 uur een vrouw zou zijn geslagen door haar echtgenoot. De 30-jarige man uit Assendelft is aangehouden.
In Koog aan de Zaan kreeg de politie zondagavond rond 20.15 uur wederom een melding van huiselijk geweld. Aangezien het de tweede melding op hetzelfde adres was die dag, besloten de agenten de man des huizes, een 43-jarige man uit Koog aan de Zaan, aan te houden. De man had ernstige bedreigingen geuit naar zijn vrouw. De kinderen waren getuigen van de ruzie tussen de ouders.

Vervolging bij huiselijk geweld
De politie is er veel aan gelegen om geweld in de privésfeer terug te dringen. Door in te grijpen kan een vaak jarenlange gewelddadige relatie worden beëindigd.
Daders worden verantwoordelijk gesteld voor hun daden, het slachtoffer krijgt steun en misschien nog het belangrijkste: kinderen leren dat geweld niet gewoon is. Het is belangrijk dat slachtoffers van huiselijk geweld aangifte of melding doen en dat zij steun krijgen van hun directe omgeving. De politie en het OM geven prioriteit aan de aanpak van huiselijk geweld. Wanneer er geen aangifte is gedaan, wordt er zoveel mogelijk bewijs verzameld om de zaak ambtshalve te vervolgen. Dat betekent een vervolging zonder dat het slachtoffer aangifte heeft gedaan.

Elke 10 minuten
Elke maand sterft er in Nederland een kind of volwassene aan de gevolgen van huiselijk geweld. Gemiddeld elke 10 minuten rukt de politie ergens in Nederland uit voor een melding van huiselijk geweld. De politie registreert jaarlijks 65.000 incidenten van huiselijk geweld dit is naar schatting 12% van de omvang van huiselijk geweld. In werkelijkheid ligt het aantal gevallen van huiselijk geweld dus veel hoger.

Vragen en informatie
Voor vragen of hulp: bel met Veilig Thuis, 0800-2000 (gratis en 24/7 bereikbaar). U blijft anoniem als u dit wenst. Voelt u zich niet meer veilig in uw eigen woning? Dan kunt u terecht bij een opvangcentrum. Voor adressen belt u met de stichting Veilig Thuis. Hebt u kinderen? Zij kunnen ook in het opvangcentrum terecht.
Hebt u informatie over huiselijk geweld in uw omgeving? Doe daar in elk geval iets mee en meld het bij de politie.
https://www.politie.nl/themas/huiselijk-geweld.html