Op donderdag 11 september is er een inloopmiddag en –avond over het plan voor de voormalige bibliotheeklocatie in Zuid-Scharwoude.


U bent van harte welkom tussen 17.00 en 20.30 uur in De Burg, aan de Dorpsstraat 571 in Noord-Scharwoude om het voorontwerp bestemmingsplan en het ontwerp van het nieuwbouwplan in te zien en vragen te stellen over deze plannen.


Het plan omvat de komst van een nieuwe supermarkt, aanvullende verhuurbare winkelruimtes, twaalf appartementen en de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen. Het gaat om de voormalige bibliotheeklocatie en de huidige vestigingsplaats van de Aldi aan de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude. Het pand van de Aldi zal hiertoe worden gesloopt. Het bouwplan bestaat uit twee bouwlagen die qua architectuur goed passen in de huidige omgeving van Zuid-Scharwoude met een relatie naar het verleden. Ook wordt het huidige knelpunt van draaiend en kerend bevoorradingsverkeer op de Voorburggracht verbeterd. Er komt een aparte distributieroute achter het gebouw die hierin voorziet.


Het college heeft onlangs het beeldkwaliteitsplan voorgelegd aan de gemeenteraad. Hier zal nog besluitvorming over volgen.