HEERHUGOWAARD - Op maandag 8 mei van 09.30 - 12.30 uur organiseert InstallatieWerk Noord-Holland op de techniekcampus in Heerhugowaard een informatie bijeenkomst voor zij-instromers. Deze ochtend wordt speciaal georganiseerd voor een ieder die interesse heeft om te gaan werken in de installatie- of elektrotechniek en eens van dichtbij wil bekijken wat dit inhoudt.  

Deelnemers zijn afkomstig uit verschillende werkvelden of momenteel zonder werk en zijn om diverse redenen zich aan het heroriënteren op hun carrière.

Hoe ziet deze bijeenkomst eruit?  Tijdens deze ochtend wordt onder meer stil gestaan bij wat techniek inhoudt en specifiek als je kiest voor InstallatieWerk.  Vervolgens zal er een rondleiding door de werkplaats plaatsvinden waarbij je zelf kunt ervaren wat er bij techniek allemaal komt kijken en hoe leuk en dynamisch deze werkomgeving is. Tot slot gaan de deelnemers zelf aan de slag! Tijdens het doen van een opdracht maken de potentiele leerlingen op laagdrempelige wijze kennis met de installatie- en elektrotechniek.

Aan het einde van de ochtend kan de deelnemer aangeven of hij interesse heeft in een intake en kunnen we daarop volgend een (uitgebreid) assessment afnemen.

Voor de deelnemers zal dit een goed moment zijn om te bepalen of een carrière switch richting de installatie- of elektrotechniek inderdaad iets is wat bij hen past.  Gezien het groot aantal vakmensen dat de komende jaren nodig zal zijn in de techniek biedt deze branche in ieder geval een mooie kans op vast werk.