De gemeente Langedijk organiseert op woensdag 7 januari een kerstbomeninzamelactie. Dit keer zal er geen inzameling in Broek op Langedijk zijn i.v.m. de werkzaamheden aan het Broekerplein. Daarom wordt uitgeweken naar Zuid-Scharwoude.

De gemeente vraagt vooral de jeugd om een handje te helpen. Hiermee kan de jeugd een aardig zakcentje verdienen, want voor iedere kerstboom wordt 40 eurocent gegeven. De gemeente zal de kerstbomen versnipperen. De gemeentewerkers komen de bomen niet bij u ophalen. Het is de bedoeling dat u de bomen zelf komt brengen op locatie.

Inzamellocaties

  • Sint Pancras: 13.30 -15.45 uur, parkeerterrein Beverplein, bij de sporthal.

  • Zuid-Scharwoude: 13.30 -15.45 uur, Schoener.

  • Noord-Scharwoude: 13.30 -15.45 uur, parkeerterrein Poldermolen.

  • Oudkarspel: 13.30 -15:45 uur, parkeerplaats Zaagmolenweg.


Inleveren bij de gemeentewerf
In verband met de kerstbomeninzameling is alleen op woensdag 7 januari de gemeentewerf tot 15.30 uur geopend. Uitsluitend op 7 januari wordt ook op deze locatie vanaf 13.30 uur voor iedere kerstboom 40 eurocent gegeven. Kerstbomen kunnen ook van zaterdag 3 januari t/m zaterdag 10 januari 2015 worden ingeleverd op de gemeentewerf.

Versnipperen
Geef de kerstbomen niet met het groente-, fruit- en tuinafval (groene rolemmer) mee. Volgens Holland Collect, waar al het groene afval gecomposteerd wordt, geven ze veel problemen, doordat de stammen van de bomen niet composteren. Om die reden worden kerstbomen versnipperd en apart afgevoerd. Alvast bedankt voor uw medewerking.