Op vrijdag 16 januari houdt de SP een tweede openbare discussieavond, in Het Behouden Huis te Oudkarspel. Dit is een vervolg op de eerste openbare discussieavond “de zorg ligt op straat, wat doet de gemeente?” Door de vele gastsprekers belooft het een interessant programma te worden en voor iedereen die wil meepraten en meedenken over wonen: in Langedijk, in de regio en in Nederland.

“Dit is onze tweede openbare avond, wij vinden het super dat we weer een Tweede Kamerlid kunnen uitnodigen.” zegt Roy Korbijn (voorzitter SP). Gastsprekers zijn o.a. SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut (Wonen) en Dhr. Kees Kwadijk, directeur van woningbouwvereniging Langedijk. “Wij zijn blij met deze gastsprekers en met de samenwerking die we hebben met Het Behouden Huis” voegt de voorzitter toe. Het is een avond waar iedereen welkom is voor een praatje of om een mening te geven over wonen.

Behalve dat de SP een openbare avond organiseert heeft de lokale SP op het gebied van wonen en volkshuisvesting ook haar eigen visie: “Langedijk moet gedifferentieerd bouwen. De verkoop van goedkope huurwoningen verbieden (huisvesting voor minima) en renoveren van oude buurten moet mogelijk blijven” aldus de SP. De SP hoopt vooral dat er ook aan betaalbare jongerenhuisvesting wordt gedacht. De SP kiest voor de sociale weg en zal niet dingen zomaar laten gebeuren.
Iedereen is uiteraard 16 januari uitgenodigd en voor meer informatie kunt u contact opnemen met SP Langedijk. De openbare avond begint om 20.00 uur en eindigt zo rond 22.30 uur. Koffie en thee staan klaar.