De komende periode zijn we vertrokken voor een periode van standvastig zomerweer. Dat alles hebben we te danken aan een hogedrukgebied boven de Oostzee en een lagedrukgebied ten westen van Portugal. Tussen deze druksystemen in staat boven onze omgeving een zuidoostelijke stroming en wordt droge en alsmaar warmere lucht aangevoerd.


Op deze Bevrijdingsdag/Hemelvaartsdag kunnen we genieten van prachtig weer! Van noord naar zuid en van west naar oost blijft het de hele dag stralend zonnig. De temperatuur loopt op naar 16 graden op de Wadden tot lokaal 20 graden in het zuidoosten. Er staat een matige zuidoostenwind.

Vanavond en vannacht is het helder. De temperatuur daalt naar 8 tot 10 graden en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Morgen is het opnieuw zonnig met nagenoeg geen bewolking. Het wordt warmer met temperaturen tussen 19 graden op de Wadden en lokaal mogelijk al 25 graden in het zuidoosten van het land. Er staat een matige noordoostenwind.

De dagen daarna kunnen we genieten van fantastisch weer met volop zon en zomerse temperaturen.  Vanaf dinsdag bestaat er in het zuiden een kleine kans op een lokale onweersbui. Komend weekend worden temperaturen verwacht tussen 22 en 26 graden.  Smeer u wel goed in want de UV-index is in deze tijd van het jaar al hoog waardoor u (afhankelijk van het huidtype) snel kunt verbranden.