HEERHUGOWAARD - Van 15 september tot en met 24 oktober krijgen schoolklassen in Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard les óp het water. Aan boord van het educatieschip MS Watervlo maken de leerlingen kennis met de wereld van water: beleven, ontdekken, praten, voelen, ruiken, horen.
De Watervlo is een vijftig meter lang binnenvaartschip, omgebouwd tot een interactieve, drijvende belevenis voor leerlingen van de basisschool. Alle activiteiten aan boord hebben te maken met het onderwerp water.

Zo worden de kinderen ontvangen door Neptunus, gaan ze dieper het water in met de duikbootsimulator en worden ze echte onderzoekers! Hun kennismaking met water kent een sterk afwisselend karakter: verhalend, interactief, theatraal, spelend en onderzoekend. Ondertussen leren ze van alles over bijvoorbeeld de werking van een rioolwaterzuivering, het waterpeil in sloot en kanaal, de kringloop van water en het bewust omgaan met water.

Aan boord worden lessen gegeven van anderhalf uur. Alle basisscholen uit Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard zijn uitgenodigd het schip kosteloos te bezoeken. Inmiddels hebben al heel wat scholen een bezoek ingepland.

Gratis
Iedereen is welkom om de Watervlo te bezoeken en kan deelnemen aan de activiteiten op zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op woensdagen van 13.00 tot 16.00 uur. In de herfstvakantie (11 t/m 18 oktober) is het schip dagelijks te bezoeken in Heerhugowaard van 10:00 tot 16:00 uur. Tijdens de herfstvakantieweek kunnen kinderen een puzzeltocht over de boot volgen. De toegang is gratis.

Van 15 september tot en met 27 september ligt de Watervlo aan de Noorderkade in Alkmaar, van 28 september tot en met 11 oktober langs de Sluiskade in Langedijk en van 12 oktober tot en met 24 oktober aan de Westdijk in Heerhugowaard. Het educatieschip De Watervlo is mogelijk gemaakt door de gemeente Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.