Alkmaar - De politie heeft zaterdagavond na een achtervolging een 39-jarige Alkmaarder aangehouden op verdenking van heling en het verzoorzaken van gevaarlijke situaties op de weg.


De politie kreeg zaterdagavond even na 23.00 uur de melding van een gestolen voertuig. Surveillerende agenten zagen deze gestolen auto rijden op de Kennemerstraatweg in de richting van de Heilooërdijk. Hier reed de bestuurder van de gestolen auto met veel te hoge snelheid en werd hem door de politie een stopteken gegeven, hetgeen hij negeerde. De bestuurder was kennelijk niet van plan om te stoppen, want hij reed met hoge snelheid verder, negeerde o.a. het rode verkeerslicht op de kruising Bestevaerstraat met de Ommering en zorgde voor meerdere gevaarlijke situaties op de weg.


Met meerdere politieauto’s werd de auto vervolgens klemgereden op de Smaragdweg, waarna deze auto op de zijkant terechtkwam. De verdachte, een 39-jarige Alkmaarder, werd aangehouden terzake heling en o.a. het rijden onder invloed van alcohol. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor medisch onderzoek, in verband met de aanrijding. In het ziekenhuis is hij voorgeleid voor de hulpofficier van justitie.


Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor heling en voor o.a. het veroorzaken van gevaar op de weg. Zijn rijbewijs is ingevorderd.