LANGEDIJK - Het dagelijks bestuur van Recreatieschap Geestmerambacht geeft binnen de uitbreidingsplannen Geestmerambacht prioriteit aan het realiseren van fiets-, wandel- en ruiterpaden, het inrichten van de aangekochte gronden bij Alkmaar-Noord, het faciliteren van de vestiging van recreatiebedrijven en het houden van evenementen. De planning is dat het uitbreidingproject doorloopt tot en met 2019.

Door de uitbreiding van het recreatiegebied moet Geestmerambacht een aantrekkelijk alternatief worden voor het duingebied en de kust. Vanwege rijksbezuinigingen is het oorspronkelijke uitbreidingsplan herzien.

Subsidie

Voor realisatie van de plannen is subsidie aangevraagd bij de provincie Noord-Holland. Met die subsidie kan straks een aantal deelprojecten van de oorspronkelijk beoogde uitbreiding van het recreatiegebied alsnog worden gerealiseerd. Het aangepaste plan biedt ruimte om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en creatieve ideeën van recreatieondernemers.

Ruimte

Het uitbreidingsgebied moet ruimte bieden om heerlijk te wandelen, fietsen, paardrijden, sporten of te vissen. Ook geeft het ruimte om kleine en grote evenementen te houden.

Recreatiebedrijven in de noordrand zorgen dat er nog meer te beleven is voor een mooi dagje uit. En natuurliefhebbers kunnen genieten van het landschap en de planten en dieren die in het uitbreidingsgebied komen.

In 1981 is het recreatieschap opgericht als samenwerkingsorganisatie van de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk en provincie Noord-Holland. Later zijn de gemeenten Bergen en Schagen ook toegetreden. Zij werken samen om voor iedereen veel recreatiemogelijkheden dicht bij huis aan te bieden, in een duurzaam en uniek recreatiegebied.

Kijk voor meer informatie op www.geestmerambacht.nl.