200-jarig Nh1816 schenkt miljoen euro aan verenigingen en goede doelen


Oudkarspel,  Nh1816 Verzekeringen bestaat dit jaar 200 jaar en gaat dit groots vieren. Bijvoorbeeld door in 2016 een flinke geldsom te doneren aan verschillende goede doelen en verenigingen. Dit jubileumjaar wordt afgetrapt tijdens het nieuwjaarsontbijt met de medewerkers. “Ik ben trots op 200 jaar Nh1816, zelfstandig en onafhankelijk, en verheug me op het jubileumjaar, waarin we op verschillende manieren iets terugdoen voor de maatschappij”, aldus Lex Verëll, directievoorzitter van Nh1816.

Nh1816 Verzekeringen is 200 jaar geleden gestart als lokale, onderlinge brandwaarborgmaatschappij. Tegenwoordig opereert Nh1816 landelijk, via lokale adviseurs, en heeft zij ruim 340.000 verzekerden en 1,4 miljoen polissen in de boeken. Nh1816 is wederom genomineerd als beste schadeverzekeraar van Nederland voor particulieren. “Bij winst zou het de tiende keer op rij zijn dat we de prijs winnen”, laat Verëll weten.

Lokale binding
Het nieuwjaarsontbijt van de nuchtere Noord-Hollandse verzekeraar staat helemaal in het teken van het jubileumjaar. Nh1816 heeft gedurende haar bestaan de kernwaarden weten te koesteren en is letterlijk dicht bij haarzelf gebleven. Verëll: “Tijdens onze verjaardag hoeven we niet te zoeken naar het dorpje waar we ooit zijn begonnen; we zitten immers nog steeds op dat mooie plekje aan de Dorpstraat. We zijn een bedrijf met gewone mensen gebleven, die zaken doen voor gewone mensen.”

Goede doelen
Het jubileumjaar 2016 staat voor Nh1816 in het teken van twee eeuwen hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. Daar komt verzekeren uiteindelijk op neer: het bieden van zekerheid aan mensen die in een vervelende situatie zitten. “Wij zijn meer dan een verzekeraar en tonen dat ook”, aldus Verëll. “Met onze Stichting goede doelen en met onze MVO projecten maken we dingen mogelijk vanuit ons coöperatief dividend.” Zowel verzekerden, medewerkers als het intermediair kunnen dan ook initiatieven aandragen waar de Stichting Goede Doelen Nh1816 aan bijdraagt tijdens het jubileumjaar.

Feestelijke aftrap
De nieuwjaarsontbijt is niet alleen het moment waarop het nieuwe jaar ingeleid wordt met de werknemers van de verzekeraar, maar ook de aftrap van het jubileumjaar. Tijdens het feestelijke ontbijt treed Kim de Boer op, de uit de regio afkomstige zangeres die bekend werd als finaliste van The Voice of Hollland en haar hitsingle Chanse.