ALKMAAR - In juni start er in Alkmaar een nieuw BigMove GGZ-programma. BigMove helpt mensen die vastlopen door psychische klachten weer grip te krijgen op hun leven. In zes maanden werk je aan meer zelfvertrouwen, plezier en persoonlijke kracht.

De combinatie van drie onderdelen maakt BigMove effectief:

  • Een psycholoog helpt je om je klachten te verminderen door te leren anders te denken en te voelen.

  • In een groep doe je oefeningen die je helpen met het opbouwen van je vertrouwen, kracht en het herkennen van je grenzen.

  • Met een begeleider bespreek je jouw inzichten en werk je in kleine stapjes aan het bereiken van praktische doelen die jouw welzijn vergroten.

‘Door BigMove heb ik de negatieve gedachten kunnen stoppen. Ik voel me gezonder, flexibeler en heb minder stress. Ik ben actiever geworden. Nog steeds ga ik elke week naar de sportschool. Ik heb ontdekt dat bepaalde oefeningen mij helpen om van de spanning in mijn lijf en mijn angsten af te komen.”, aldus een BigMove deelnemer.

Vergoed door zorgverzekeraar

BigMove wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed als je een verwijzing van je huisarts hebt. Daarbij moet je wel rekening houden met je eigen risico.

Het BigMove programma in Alkmaar start in de loop van januari 2018, aanmelden kan nog.

Locatie: POFA, de Vliegerstraat 3, 1816 KD Alkmaar

Met een verwijzing kun je je aanmelden via liekepeters@bigmove.nu of 06-14528446. Kijk op www.bigmove.nu voor meer informatie.