WARMENHUIZEN - Op woensdag 28 september houdt Woonzorggroep Samen open huis in locatie Angelapark, kleinschalig wonen. Het complex bestaat precies één jaar. Iedereen die een kijkje wil nemen in dit kleinschalig wooncomplex is van 13.00 – 14.00 uur van harte welkom op woningnummer 80.

Vorig jaar is Angelapark kleinschalig wonen al informeel geopend. Nu wordt het eenjarig bestaan uitgebreid gevierd. “We vieren dit uitbundig omdat we trots zijn op het nieuwe gebouw en wij dit graag aan omwoners laten zien,” aldus Marja Schuyt, teamleider zorg kleinschalig wonen Angelapark

De locatie heeft vier kleinschalige woningen met ieder zeven plaatsen voor mensen met dementie. In totaal kunnen er 28 mensen met dementie in deze locatie wonen. Daarnaast beschikt het complex over een voor de bewoners vrij toegankelijke binnentuin.

Op woensdag 28 september worden er twee woningen opengesteld waar iedereen die het leuk vindt een kijkje kan komen nemen. De bewoners, vrijwilligers en medewerkers van deze woningen gaan lunchen bij eetcafé de Klok om het eenjarig bestaan te vieren. De lunch wordt verzorgd door de medewerkers van ‘Prachtwerk’, onderdeel van Esdégé Reigersdaal.

Kleinschalig Wonen

De komende jaren neemt het aantal dementerende ouderen in de regio sterk toe. Woonzorggroep Samen speelt hierop in door extra plaatsen voor mensen met dementie te realiseren in de vorm van kleinschalig wonen. Dit hebben wij nu bij onze locaties Angelapark, De Elshof en de Trambaan. In deze woningen vormen zeven mensen samen met het verzorgende personeel een eigen huishouden. Zij worden gestimuleerd om zoveel mogelijk betrokken te blijven bij het dagelijkse huishouden. Bijvoorbeeld door te helpen bij het koken, de was op te vouwen en door gezamenlijk te eten. Er is een gezamenlijke woonkamer met keuken en iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer. Dit gebeurd ook in samenwerking met vrijwilligers die ondersteuning bieden bij het koken, wandelen of fietsen met de bewoners of spelletjes met hen spelen. Hiervoor is Woonzorggroep Samen nog op zoek naar vrijwilligers. Mocht u daar interesse in hebben, dan kunt u contact opnemen met ons.

Over Woonzorggroep Samen

Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden. In en vanuit twintig locaties in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, ook bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiënteerd, waardoor cliënten zoveel mogelijk dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Schagen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren. Kijk voor meer informatie opwww.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.