Geïmproviseerde theatervoorstelling tijdens Nannie Sterk Festival:

Papaver is de improvisatietheatervereniging die al bijna 25 jaar aan de weg timmert in Alkmaar. Het jaarlijks hoogtepunt is het Nannie Sterk Festival, dat dit jaar op zaterdag 28 maart plaatsvindt in Het Filmhuis aan het Verdronkenoord in Alkmaar. Het is inmiddels de 18e editie, van deze altijd verrassende geïmproviseerde theateravond.

Improvisatietheater is bekend van de televisie. De Vloer Op is een prachtig voorbeeld, maar ook De Grote Improvisatieshow en In Goed Gezelschap. Papaver laat een aantal zeer verschillende vormen zien waarbij heel veel te lachen valt. Ook worden emotionele momenten niet geschuwd.
Voor de pauze wordt een lang theaterstuk geïmproviseerd, waarbij de spelers op basis van enkele suggesties met elkaar het verhaal zullen ontwikkelen. Ze zullen het publiek en zichzelf verbazen. Ná de pauze vindt een echte theatersportwedstrijd plaats, waarbij de beste spelers van Papaver het opnemen tegen vier spelers van ‘Pluk de Dag’ uit Rotterdam in een wedstrijdvorm. Een team van rechters beoordeelt en voor de winnaars is er een prachtige trofee. Het publiek heeft hierbij een belangrijke rol door de inbreng van allerlei suggesties voor de spelers. Ook mag het publiek een roos werpen bij wijze van waardering bij heel mooi spel. Als men het niet eens is met de beslissing van de rechters, zijn er natte sponzen om mee te gooien, teneinde het ongenoegen duidelijk te maken. De scènes zijn kort en het tempo ligt hoog. Bijna álles is hierbij mogelijk en juist daardoor is dikke pret gegarandeerd!
Na afloop van de voorstelling is er nog een bruisende, dansbare afterparty in het café.

Kaarten à €7,50 zijn online te bestellen bij Het Filmhuis: http://filmhuisalkmaar.nl/
De aanvang is om 20.00 uur. www.papaver.info