Vanaf vrijdag 19 september zijn de parallelweg en het fietspad langs de Westerweg (N242) en Westtangent in Heerhugowaard open.

De afronding door de provincie Noord-Holland van het nieuwe knooppunt Westerweg (N242)-Westtangent komt daarmee dichterbij.

De parallelweg langs de Westerweg (N242) en het fietspad vanaf de fietsbrug (Ashok Bhalotrabrug) naar de parallelweg en vice versa worden opengesteld. Ook het fietspad langs de Westtangent kan gebruikt worden door (brom)fietsverkeer. In deze nieuwe situatie kan (brom)fietsverkeer de Westtangent en Westerweg (N242) veilig kruisen, door gebruik te maken van het viaduct onder de Westtangent  en via de fietsbrug (Ashok Bhalotrabrug) van de gemeente Heerhugowaard.

Tot 3 oktober 2014 is de parallelweg in de richting van de Abe Bonnemaweg open tot de bouwkeet, omdat tot die tijd nog aan het nieuwe knooppunt wordt gewerkt. Daarna is de parallelweg  volledig beschikbaar.

Meer informatie


Voor vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen, 0800- 0200600 (gratis). De werkzaamheden zijn ook te volgen op de projectpagina Alkmaar (N242 Westtangent) en Twitter (@N242_Uitvoering).

De werkzaamheden aan het knooppunt Westerweg (N242)-Westtangent zijn onderdeel van de herinrichting en groot onderhoud aan de N242. De provincie heeft hiermee als doel de doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid te vergroten.