Onlangs heeft het college van gemeente Langedijk ingestemd met een plan voor de voormalige bibliotheeklocatie en de huidige vestigingsplaats van de Aldi aan de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude. Het plan omvat de komst van een nieuwe supermarkt, de bouw van twaalf appartementen en de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen. Het pand van de Aldi wordt gesloopt.

Op deze locatie komt een nieuwe Vomar met daarboven twaalf appartementen en extra parkeerplaatsen. De bedoeling is dat ook andere winkels zich hier kunnen vestigen. Het bouwplan bestaat uit twee bouwlagen die qua architectuur goed passen in de huidige omgeving van Zuid-Scharwoude. Ook wordt het huidige knelpunt van draaiend en kerend bevoorradingsverkeer op de Voorburggracht opgelost. Er komt een aparte distributieroute achter het gebouw die hierin voorziet. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede.

Het college legt binnenkort het beeldkwaliteitsplan voor aan de gemeenteraad. Half september organiseert de gemeente een inloopmiddag of – avond voor alle belangstellenden.