AMSTERDAM - De Master Classics of Poker (MCOP) is de naam van een verzameling pokertoernooien die sinds 1992 jaarlijks gedurende één overkoepelend evenement wordt gehouden.

De toernooien staan open voor spelers van minimaal achttien jaar oud en van alle nationaliteiten. De MCOP wordt elk jaar gespeeld in Holland Casino, vestiging Amsterdam.

Maandagavond was de spannende finale ronde van de MCOP in Amsterdam.

Heerhugowaarder Stefan Mol zat met 8 andere aan de tafel. Het was een spannende wedstrijd. Preflop schoof Stefan Mol all-in met Aas-Ruiten 7-Ruiten vanaf de cut-off voor 436.000 en werd gecalled door Jack Salter met Boer-Schoppen Boer-Klaveren. Board viel 3-Klaveren, Q-Schoppen, 3-Ruiten, 9-Klaveren, 3-Schoppen en daarmee eindigt Stefan Mol op de zesde plaats. Salter wordt wat stabieler de chipleader met 2,3 miljoen.

Stefan is dolgelukkig, omdat er zoveel berichten van familie en vrienden zijn binnengekomen 'En geloof me, dat maakte me zoveel sterker' aldus Stefan.

Hoe Stefan het toernooi heeft ervaren? ''Gaaf! Vooraf zie je de spelers die meedoen met het toernooi en denk je eigenlijk wat doe ik hier. Die gasten spelen dagelijks online of vliegen de hele wereld over, terwijl ik me eigen bedrijf aan het runnen ben en minimaal speel.'' verteld Stefan enthousiast.

''Dit toernooi maakte het voor mij helemaal, omdat er een paar enorme zwaargewichten in mee deden, zoals Ole Schemion en Jack Salter en ben ook bevoorrecht dat ik met hun aan tafel heb gezeten. Wat ik ook gaaf vond is dat er bijzonder veel mensen mij via alle kanalen succes wenste en dat ze allemaal mee zaten te kijken.''

Stefan zit te denken om misschien nog 1 event deze week mee te pakken, maar dat moet hij in goed overleg doen met het thuis front, want hij is net vader geworden van een tweeling, en wilt zijn vrouw dit natuurlijk niet alleen laten opknappen.

Verder kan Mol wel verklappen dat dit naar meer smaakt, en dat hij van plan is om zowel nationaal als internationaal mee te gaan doen meer poker toernooien .