Op zaterdag 12 september 2015 zal er wederom gekoerst worden in Sint Pancras.
In 2014 won Peter Koning de 28e Ronde van Sint Pancras en was daarmee de opvolger geworden van Wim Botman. Peter Koning uit Venhuizen kwam na een fantastische slotsolo na zo'n 100 kilometer als eerste over de meet. Zijn toenmalige Metec ploeggenoot Dennis Smit werd tweede. Mike Terpstra, momenteel rijdend voor Roompot-Orange Cycling, werd derde en maakte het podium compleet.

Enkele weken na het winnen van onze ronde tekende Peter Koning een profcontract bij het Australische Drapac Professional Cycling en zet daarmee de slogan “Wie Sint Pancras wint, wordt prof” weer extra kracht bij.

Het parcours zal in weer ere worden hersteld en zodoende gaan de renners weer door de Meeuwenlaan in plaats van door de Reigerlaan.

Het parcours is nu als volgt:

A.V.H. Destreelaan (start) – Stuimellaan – Bovenweg – Meeuwenlaan – A.V.H. Destreelaan (finish).

Het programma is:

10.30 uur Jeugdronde

12.00 uur Beddenrace (organisatie Nazomerfeesten Sint Pancras)

14.00 uur Junioren (50km)

15.30 uur Sportieve dorpelingen (Funklasse 30 minuten + 1 ronde)

16.30 uur Elite/Beloften/Amateurs (100 km)

Startlijsten zijn een kwartier voor aanvang van de wedstrijd verkrijgbaar nabij Dorpshuis De Geist en rondom start/finishplaats.

Verzoek tot medewerking

Het wielercomité “Ronde van Sint Pancras” beseft dat een groots evenement als deze wielerronde veel van u vraagt. Daarnaast verzoeken wij honden- en kattenbezitters om hun huisdieren binnen te houden en anders aangelijnd te hebben.

We hopen op uw begrip en vragen uw medewerking zodat dit bijzondere evenement veilig, sportief en feestelijk kan verlopen.

Kijk voor informatie over de “Ronde van Sint Pancras” op: www.rondevansintpancras.nl

Rest ons u een sportieve en gezellige dag toe te wensen en te genieten van het wielrennen van jong tot oud, de vrijwilligers en de diverse attracties!