Op 14 september vindt er in de Overbrugging een ‘Senioren Woonbeurs’ plaats, georganiseerd door De Woon Advies Commissie (WAC) Langedijk en Wonen Plus Welzijn. Het is een vervolg op de bijeenkomst ‘Wonen als je ouder wordt’ van eerder dit jaar.

Hoe wil ik wonen, als ik op een bepaalde leeftijd ben en hoe realiseer ik dat? Een aangepaste woonvorm, hoe kan ik zelf iets opzetten? En in een mantelzorgsituatie, welke mogelijkheden zijn er dan als je dichter bij elkaar maar toch apart wilt wonen? Kan je ook een vorm van ‘ samen wonen’ opzetten met de buurt of bijvoorbeeld met vrienden? Leven deze vragen bij u en vraagt u zich af wat er mogelijk is?

Kom dan naar de Senioren Woonbeurs. Laat u inspireren door mensen met een idee over bijzondere woonvormen; initiatiefnemers die graag hun plannen delen en hopen medestanders voor hun ideeën te bereiken. Bijvoorbeeld ApparterrA; een gelijkvloers, levensloopbestendig alternatief voor een appartement. Of Transforming Heerhugowaard; zij transformeren bestaande gebouwen tot passende woonvormen voor ouderen. Daarnaast is er een markt met gevarieerde informatie over o.a. aanpassingen, hulpmiddelen, vergunningen, voorzieningen en dergelijke op het gebied van ‘Wonen als je ouder wordt.” Daar kunt u in gesprek met bijvoorbeeld ‘Generatiethuis’ over veiligheid in en om huis, of met een notaris, een bank, thuiszorg-organisatie, woningbouwvereniging en de gemeente.

U bent op woensdag 14 september van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom in de Overbrugging, Dokter Wilminkstraat te Noord- Scharwoude. Opgave is niet nodig.