Vanaf maandag 10 november 2014 wordt de noordelijke entree van Winkelcentrum Broekerveiling afgesloten. Dit deel van het winkelcentrum wordt gesloopt om uiteindelijk plaats te maken voor het nieuwe plein.

Na de sloop wordt een nieuwe noordelijke entree gebouwd. De bouw hiervan zal ongeveer een half jaar in beslag nemen. De benodigde vergunningen zijn inmiddels afgegeven door de gemeente. Tijdens de sloopwerkzaamheden blijft de nieuwe noordwestelijke entree open. Vanaf de parkeervelden blijft het noordelijk deel van het winkelcentrum dus goed bereikbaar.

Omleiding fietsers en voetgangers
De route tussen het Museum BroekerVeiling via het winkelcentrum en de parkeervelden wordt tijdelijk afgesloten voor voetgangers en fietsers. Vanwege de sloopwerkzaamheden is het niet mogelijk om de noordzijde van het winkelcentrum vanaf deze zijde te bereiken. Zodra de werkzaamheden het toelaten en er een veilige route gemaakt kan worden, wordt deze opengesteld voor voetgangers. Hierover wordt u zo spoedig mogelijk bericht. Bezoekers van het Museum BroekerVeiling die gebruik maken van de nieuwe parkeervelden bij het winkelcentrum, moeten tijdelijk gebruik maken van de wandelroute langs de Voorburggracht om het museum te kunnen bereiken. Hetzelfde geldt voor fietsers en wandelaars in de omgekeerde richting. Ook zij worden geadviseerd de Voorburggracht te volgen.

Wat gaat er gebeuren?
Het bestaande Winkelcentrum Broekerveiling wordt vernieuwd en uitgebreid met ongeveer 4.000 m² winkelruimte. Op het dak van het nieuwe gedeelte komen straks twee parkeerdekken. Het plein aan de noordzijde van het winkelcentrum, het Broekerplein, wordt gemodelleerd naar de eilanden van het Duizend Eilandenrijk en krijgt een gezellige en warme uitstraling met bankjes en zitjes. Voor meer informatie:www.broekerplein.nl.