Vanaf 14 september start aannemersbedrijf Dekker uit Krabbendam in opdracht van de gemeente Langedijk met de aanleg van twee bruggen voor voetgangers en fietsers bij de nieuwe woonwijk Broekrijk. Het gaat om een brug tussen de zuidelijke entree van het Winkelcentrum Broekerveiling en het Westeinde en een brug tussen de Westelijke Randweg en het Westeinde. Omleidingsroute Voor de fietsers langs de Westelijke Randweg wordt tijdens de werkzaamheden een korte omleidingsroute ingesteld via Broekrijk.

De aannemer zal dan een tijdelijke brug aanleggen tussen het Westeinde en de laad- en losplaats van het winkelcentrum. Fietsers dienen af te stappen. De omleidingsroute wordt t.z.t. aangegeven met borden. De bruggen zullen naar verwachting in december gereed zijn. De omleidingsroute wordt dan opgeheven. Als de bruggen klaar zijn, hebben niet alleen de bewoners van Broekrijk een directe verbinding met het winkelcentrum, maar ook de bewoners van ’t Wup en ‘t Mat. De locatie van de brug is indertijd met de klankbordgroep afgestemd.

In mei 2016 worden de bruggen voorzien van een slijtlaag. Beide bruggen worden dan enkele dagen afgesloten. Overige werkzaamheden Ter verbetering van de nieuwe doorvaarbare route langs de Dubbele Buurt wordt de huidige beschoeiing vervangen en wordt er nabij de brug een nieuwe aangebracht. Dit zal komend najaar plaatsvinden. Tevens worden in september de eerste woningen opgeleverd van Fase 2 van Broekrijk.