Vanaf 15 september, starten de bodemsanering en het bouwrijp maken van de locatie waar voorheen Machinefabriek Komen en Kuin en jongerencentrum De Koog gevestigd waren.

Op de bouwlocatie ten noordwesten van de kruising Juliana van Stolbergstraat en de Oostelijke Randweg in Noord-Scharwoude (bedrijventerrein De Wuijver) staat op termijn de nieuwbouw van de Welkoop (nu nog gevestigd aan de Veilingweg) en de Aldi gepland. De werkzaamheden worden in opdracht van Bouwfonds Ontwikkeling B.V. uitgevoerd door Schot Infra uit Broek op Langedijk. De aan- en afvoer van bouwmaterialen zal via de bestaande toegangsweg aan de zuidzijde van het terrein (Juliana van Stolbergstraat, daar waar voorheen de Maskerade gevestigd was) plaatsvinden. Naar verwachting zullen de bodemsanering en het bouwrijp maken van deze locatie begin november 2014 zijn afgerond.
Inmiddels is Bouwfonds ook gestart met de verkoop van woningen in het westelijk deel van het plangebied. Deze locatie wordt aan het eind van dit jaar bouwrijp gemaakt. Meer informatie over alle woningbouwplannen vindt u op www.denieuwe-veiling.nl