NEDERLAND - Vandaag vindt het 10-jarig jubileum van de Spoorwensdag plaats en gaan er maar liefst 80 wensen in vervulling! Vanwege dit jubileum is besloten alle energie en enthousiasme van ProRail- en NS- collega’s in een dag te bundelen. Er rijdt een speciale Spoorwensdagexpress door Nederland die tientallen genodigden (VIP’s) rondrijdt naar hun speciale wens.

Veel spoorwensen komen uit

Een bezoek aan het controlecentrum OCCR, hoofdconducteurs assisteren bij het vertrekproces en kaartcontrole, het werk van de treindienstleider bekijken en omroepen op de Verkeersleidingpost, in het simulatorcentrum een Intercity dubbeldekker of Sprinter besturen, een kijkje achter de schermen bij de calamiteitenorganisatie van ProRail en een bezoek aan diverse onderhoudsbedrijven van NedTrain waar het NS-materieel wordt onderhouden. Het is een lange rits aan wensen die op de 10e spoorwensdag worden vervuld en er gebeurt nog veel meer. Een ander hoogtepunt wordt gevormd door de sPooRweNSdagexpress die woensdag door Nederland rijdt.

Goederendageditie

Ook dit jaar vindt weer een speciale goederendageditie plaats. Twee VIP’s worden in de watten gelegd met een bezoek aan de Rotterdamse haven. De dag start bij de Incidenenbestrijding van ProRail op de Buthaanweg. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan het Rail Service Center op de Waalhaven. Hier worden goederen van de vrachtwagen op de trein gezet en andersom.

Spoorwensdagexpress

Pier Eringa en Roger van Boxtel hebben samen namens ProRail en NS het vertreksein gegeven voor de speciale spoorwensdagexpress. Woensdagavond wordt de Spoorwensdag in het Spoorwegmuseum afgesloten met alle VIP’s, hun familie en alle ProRail en NS-vrijwilligers.