LANGEDIJK - Woensdag 28 juni namen Wouter van Assendelft, voorzitter van de Stichting Toeristische Promotie Langedijk en wethouder Jan Piet Beers als eersten het Toeristisch Overstappunt (TOP) in Langedijk in gebruik. De TOP geeft informatie over fiets-, wandel- en vaarroutes, horeca en bezienswaardigheden. Wethouder Beers: “Je waant je toerist in eigen land. De TOP’s nodigen uit om vaker op stap te gaan en de eigen regio opnieuw te ontdekken.”

“De TOP laat zien wat we als Langedijk allemaal aan toeristen te bieden hebben”, zegt Van Assendelft. “De TOP staat vlakbij het Museum BroekerVeiling, een prachtige bezienswaardigheid. En als je hier een fluisterbootje huurt, kun je langs het Oosterdelgebied en vervolgens het Rijk der  Duizend Eilanden invaren, het Walhalla van Langedijk, dat iedereen een wow-moment bezorgt. Zelfs mensen uit de directe omgeving zijn vaak verbaasd over hoe mooi het hier is. De schoonheid van onze gemeente kunnen we niet vaak genoeg onder de aandacht brengen. Op de TOP kun je lezen hoe je Langedijk te voet, te fiets of per boot kunt ontdekken.”

Deze maand zijn in de regio Alkmaar, Midden-Kennemerland en Laag-Holland elf TOP’s geplaatst. De TOP’s worden gesubsidieerd door de provincie Noord-Holland en de verschillende gemeenten en zijn in samenwerking met de horeca- en toerismebranche tot stand gekomen. Wethouder Beers: “De TOP is opnieuw een voorziening, waarmee we als gemeente samen met ondernemers het toerisme in Langedijk naar een hoger level tillen.” In de loop van de zomer worden nog dertien TOP’s geplaatst, zodat er een dekkend netwerk ontstaat in de provincie Noord-Holland.