LANGEDIJK - Ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur organiseert het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) een tentoonstelling van bijzondere hedendaagse architectuur in museum BroekerVeiling te Langedijk. De tentoonstelling omvat de belangrijkste architectuurontwerpen die in de afgelopen 20 jaar in Langedijk zijn gebouwd

Vanaf de opening van de tentoonstelling op vrijdag 9 juni tot en met donderdag 22 juni kunnen bezoekers ter plekke hun stem uitbrengen op het ‘mooiste gebouw van Langedijk’. De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Ook kan er worden gestemd via de website van het Noordhollands Dagblad via www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo .

Daarnaast vindt er een beoordeling plaats door een vakjury.

AIA-Architectuurprijs 2017

Op zaterdag 24 juni worden de prijswinnaars van de AIA-Architectuurprijs 2017 bekend gemaakt. De prijsuitreiking begint om 12.00 uur in museum BroekerVeiling te Broek op Langedijk en is gratis toegankelijk.

Programma: 

  1. Langedijk ontwikkelt met water door Marianne Zeedijk
  2. Uitreiking publieksprijs door Fred Hoogendoorn, chef redactie NHD
  3. Uitreiking juryprijs door Jan Piet Beers

Fietstocht

Om 14.00 uur worden onder leiding van een gids fietstochten georganiseerd langs alle genomineerde gebouwen. Bij aanschaf van het boekje met de 20 gebouwen (kosten € 3,50) kunnen geïnteresseerden hier (op eigen fiets) aan deelnemen.

De tentoonstelling blijft tot en met zondag 9 juli te bezichtigen. Adres: Museumweg 2, 1721 BW Broek op Langedijk. Geopend dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De 20 genomineerde gebouwen zijn verzameld in een boekje dat vanaf 10 juni voor € 3,50 verkrijgbaar is in museum BroekerVeiling en in de plaatselijke boekhandels.