Vanuit het noorden trekken zaterdagmiddag winterse buien over het land, meldt Weeronline. Ook is er kans op een enkele klap onweer. Tussen de buien door zijn er felle opklaringen. Het wordt zo’n acht tot elf graden. In de avond is het in het midden en zuiden van het land droog, aan de kust kan het later weer gaan regenen. In het oosten is er vannacht kans op vorst.


Zondag wordt het nog kouder met een maximale temperatuur van acht graden. Daardoor gaat het vaker hagelen en kan er zelfs natte sneeuw vallen. Lang wit blijft het echter niet, door de matige tot vrij krachtige noordwestenwind zal de sneeuw grotendeels smelten voordat hij de grond bereikt. De gevoelstemperatuur ligt tussen de twee en de vier graden.

Later in de week stijgt de middagtemperatuur weer een paar graden en neemt de koude wind in kracht af. Tot en met begin mei blijft er echter kans op nachtvorst.

Sneeuw in april is niet uitzonderlijk. Wel komt het niet vaak voor dat zo laat in de maand nog winterse neerslag valt. In 2013 viel er zelfs op 23 mei nog natte sneeuw in Lelystad en Stavoren. Toen had Nederland met dezelfde koude lucht uit het Arctische gebied te maken, laat Weeronline weten.