Op woensdag 9 december 2015 krijgen drie inwoners van Sint Pancras en Alkmaar de Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven Penning uitgereikt. De penning is een beloning voor moedige burgers die een actieve bijdrage hebben geleverd bij de aanhouding van drie verdachten na een overval op de Read Shop in Sint Pancras. De penning wordt uitgereikt door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, de voorzitter van Stichting Maatschappij en Veiligheid, in Rotterdam.

 

De inwoners zijn door de burgemeester van gemeente Langedijk, de heer H. Cornelisse, voorgedragen voor de penning. In het stadhuis van Rotterdam nemen mevrouw A. Boersen (Sint Pancras), de heer T. Hoek (Sint Pancras) en de heer R. de Jonge (Alkmaar) de onderscheiding van prof. mr. Pieter van Vollenhoven in ontvangst.Burgermoed

Op woensdag 16 september 2015 omstreeks 15.50 uur hebben bovenstaande personen na een overval op de Read Shop aan de Bovenweg te Sint Pancras (gemeente Langedijk) een actieve bijdrage geleverd bij de aanhouding van drie verdachten.


Penning


De penning bestaat sinds 2012 en wordt uitgereikt door de Stichting Maatschappij en Veiligheid. De stichting vindt het van groot belang dat iedereen zich inzet voor de veiligheid in onze samenleving. Daarom belonen en eren zij mensen die hier op een bijzondere wijze aan hebben bijgedragen.

Mensen die zich naast hun reguliere werk en/of zorgtaken met veel toewijding in het publieke domein inzetten voor openbare orde en veiligheid, kunnen worden voorgedragen voor de penning.