Dit jaar belooft het een bijzondere Koningsdag te worden. Omdat de nationale feestdag samenvalt met Koolsail 2015, van 23 t/m 27 april, is zijn er veel evenementen in Langedijk. Om alle oranjeactiviteiten en andere festiviteiten in goede banen te leiden, zijn er enkele verkeersmaatregelen getroffen.

Broek op Langedijk
In verband met Koolsail 2015 op het Havenplein en de Sluiskade in Broek op Langedijk zijn er wegen afgesloten van 22 t/m 27 april. Het Havenplein, de Sluiskade, Sluiskade/Eilandpad, de Prins Hendrikkade vanaf de Prinses Marijkestraat naar het Havenplein tot aan Dorpsstraat in Broek op Langedijk worden afgesloten voor het verkeer. Er zijn verschillende activiteiten, onder andere een symposium, theatervoorstellingen, een vloot en een nautische markt.

Sint Pancras
In Sint Pancras wordt op 27 april de hele dag Oranjemarkt gehouden, van 9.00 tot 18.00 uur. Hierdoor zijn de Vinkenlaan, A.V.H. Destreelaan en de Kastanjelaan afgesloten. Verder zijn er festiviteiten rondom dorpshuis De Geist aan de Vinkenlaan. De Bovenweg blijft open. Wel kan doorgaand verkeer beter even omrijden.

Voor een overzicht van alle activiteiten rondom Koolsail en Koningsdag verwijzen we u graag naar de kr