HEERHUGOWAARD - LANGEDIJK - Het Burgerinitiatief Bescherm de Natuur in de Geestmerambacht heeft, samen met raads- en burgerraadsleden van Kleurrijk, Hvl/D66, GroenLinks en leden van de Stichting Kleimeer, informatie gegeven en handtekeningen opgehaald op de Vrijmarkt in Broek op Langedijk.
Zij deden dit tegen de plannen van het college van Langedijk om een adventurepark toe te staan in het beschermde natuurgebied van het Geestmerambacht.

'Dit was de derde handtekeningenactie. Evenals bij de vorige twee acties werd overweldigend getekend,' geeft het burgerinitiatief aan. Tijdens de markt werden 386 handtekeningen opgehaald.

Ook op de eind juni geopende website van het Burgerinitiatiefwww.adventureparkgeestmerambacht.nl komen veel reacties binnen; in totaal is nu door 2141 mensen getekend.

'Weer een indrukwekkende hoeveelheid mensen die de beoogde plek geen goed idee vinden. Veel complimenten ook voor de inzet van onze mensen,' aldus Klaas Zwart van het Burgerinitiatief.

Het principeverzoek van een adventurepark wordt door de gemeenteraad behandeld tijdens de forumvergadering van 26 augustus in de raadszaal van het gemeentehuis Langedijk. De vergadering begint om 21.15 uur, toehoorders zijn welkom op de openbare tribune. De petitie kan nog getekend worden opwww.adventureparkgeestmerambacht.nl.

Wat vind jij: kan er een adventurepark komen in Geestmerambacht? Laat het hieronder weten.