Van 15 september tot en met 24 oktober krijgen schoolklassen in Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard les óp het water! Aan boord van het educatieschip MS Watervlo maken de leerlingen kennis met de wereld van water: beleven, ontdekken, praten, voelen, ruiken, horen…, kortom alle zintuigen worden geprikkeld!

De Watervlo is een 50 meter lang binnenvaartschip, omgebouwd tot een interactieve, drijvende belevenis voor leerlingen van de basisschool. Alle activiteiten aan boord hebben te maken met het onderwerp water. Zo worden de kinderen ontvangen door Neptunus, gaan ze dieper het water in met de duikbootsimulator en worden ze echte onderzoekers! Hun kennismaking met water kent een sterk afwisselend karakter: verhalend, interactief, theatraal, spelend en onderzoekend. Ondertussen leren ze van alles over bijvoorbeeld de werking van een rioolwaterzuivering, het waterpeil in sloot en kanaal, de kringloop van water en het bewust omgaan met water.

Scholen
Aan boord worden lessen gegeven van 1 uur en 30 minuten. Alle basisscholen uit Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard zijn uitgenodigd het schip kosteloos te bezoeken. Inmiddels hebben al heel wat scholen een bezoek ingepland.

Open Schip voor iedereen
Iedereen is welkom om de Watervlo te bezoeken en kan deelnemen aan de activiteiten op zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op woensdagen van 13.00 tot 16.00 uur.
Let op! Het schip heeft verschillende ligplaatsen.

Herfstvakantie
In de herfstvakantie (11 t/m 18 oktober) is het schip dagelijks te bezoeken in Heerhugowaard van 10:00 tot 16:00 uur. Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen een puzzeltocht over de boot volgen. De toegang is gratis.

Ligplaatsen
Alkmaar, Noorderkade            15 september t/m 27 september
Langedijk, Sluiskade               28 september t/m 11 oktober
Heerhugowaard, Westdijk       12 oktober t/m 24 oktober

Het educatieschip De Watervlo is mogelijk gemaakt door de gemeente Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.