CALLANTSOOG -

Opnieuw is een strandganger om het leven gekomen. Voor de kust van Callantsoog is woensdag een man verdronken nadat hij tijdens het zwemmen in zee in de problemen kwam.


De reddingsbrigade heeft het slachtoffer nog uit het water gehaald. Er waren ambulances en een traumahelikopter opgeroepen, maar alle hulp mocht niet meer baten.


Een jongetje, mogelijk het zoontje van de man, is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.


Het is deze zomer al de negende zwemdode. De Reddingsbrigade sloeg maandag alarm over het hoge aantal dodelijke slachtoffers. Afgelopen weekend kwamen nog een Duitse toerist en zijn dochtertje om het leven toen ze in Katwijk aan Zee een andere zwemmer in nood wilden helpen.


De Reddingsbrigade adviseert in dit soort situaties gelijk professionele hulp in te schakelen. Ook kunnen spullen zoals een luchtbed of plastic bal worden gebruikt om iemand te redden.


Dit jaar begon de organisatie opnieuw een voorlichtingscampagne in het Pools. Vorig jaar deed ze dat ook al omdat toen zeven slachtoffers uit Polen kwamen. Dit jaar zijn dat er twee. Tijdens de campagne wordt informatie verspreid bij posten van de Reddingsbrigade en worden informatiebijeenkomsten georganiseerd.
Bron: Telegraaf