Vanaf 1 februari voert de gemeente Alkmaar werkzaamheden uit in de Vroonermeer. De werkzaamheden duren twee weken. HVC gaat daarna vanaf 15 februari aan de slag met werkzaamheden om het warmtenet in het gebied aan te leggen. Deze werkzaamheden duren ook twee weken en zijn dan gereed op 26 februari.Vanaf 1 februari voert de gemeente Alkmaar werkzaamheden uit in de Vroonermeer. De werkzaamheden duren twee weken. HVC gaat daarna vanaf 15 februari aan de slag met werkzaamheden om het warmtenet in het gebied aan te leggen. Deze werkzaamheden duren ook twee weken en zijn dan gereed op 26 februari.

Werkzaamheden gemeente Alkmaar
Als voorbereiding op de nieuwbouwwijk Vroonermeer-Noord wordt een nieuwe aansluiting van het tuincentrum gerealiseerd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd namens de gemeente Alkmaar en vinden plaats aan de Kruissloot vanaf de rotonde Multatulilaan tot aan de Gedempte Veert.

Werkzaamheden HVC
HVC legt in de omgeving een warmtetransportleiding aan als onderdeel van het warmtenet Alkmaar. De leiding wordt aangelegd langs de Multatulilaan vanaf de Simon Carmiggeltstraat tot aan De Helling en kruist De Keesman nabij de rotonde Multatulilaan-De Keesman. In het verlengde hiervan wordt het warmtenet via de nieuwbouwwijk Vroonermeer-Noord doorgetrokken richting Broek op Langedijk, Sint Pancras en Heerhugowaard.

Verkeersmaatregelen
Voor de werkzaamheden van de gemeente wordt de Kruissloot afgesloten voor doorgaand autoverkeer tussen de rotonde Multatulilaan en de Gedempte Veert. Het autoverkeer vanuit en naar Sint Pancras wordt omgeleid via de Gedempte Veert en De Helling. Ook de aansluiting van de P.C. Boutensstraat op de Kruissloot is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. Het autoverkeer kan via de Multatulilaan de wijk in en uit. De Kruissloot blijft voor voetgangers en fietsers toegankelijk in twee richtingen. Het tuincentrum is bereikbaar vanaf de Vronermeerweg via de tijdelijke ontsluiting naar het parkeerterrein van het tuincentrum.

Voor de werkzaamheden van HVC wordt De Keesman afgesloten tussen het kruispunt N245 en de rotonde Multatulilaan. Het autoverkeer van en naar Vroonermeer Zuid wordt in twee richtingen omgeleid via de Vronermeerweg, De Helling en de N245.

De omleidingen worden met behulp van routeborden aangegeven. In de bijlage van dit persbericht vindt u een plattegrond van de omleidingen. In groen (autoverkeer) en blauw (fietsers) is de omleidingsroute aangegeven voor de periode 1 t/m 12 februari; in groen is de omleidingsroute aangegeven voor de periode 15 t/m 26 februari (andere zijde bijlage).

Bussluis open
Tevens zullen tijdens de werkzaamheden van de gemeente Alkmaar en van HVC van 1 t/m 26 februari de spitspaal aan de Herenweg en de bussluis aan de Simon Carmiggeltstraat open blijven om het verkeer ook via deze route om te leiden.

Winters weer
Door onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld het winterse weer, kunnen de werkzaamheden langer duren dan gepland. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de hinder tijdens deze werkzaamheden tot een minimum te beperken.